دکتر سلامت

با من همیشه سالم باش

دانشمندان با الهام از ساختار محافظتی پیله کرم ابریشم، توانسته اند از آن برای حفاظت و نگهداری مولکول های مهم در برخی محصولات مانند مواد آرایشی و غذایی بهره ببرند. این پیله های ابریشمی، ساختاری چندلایه و مقاوم دارند که می تواند به عنوان یک محافظ طبیعی و کارآمد برای مواد حساس و ارزشمند مورد استفاده قرار گیرد. بررسی ویژگی های منحصربه فرد پیله ابریشم و الهام گرفتن از آن، به دانشمندان این امکان را داده است تا فناوری های نوینی را برای نگهداری و حفاظت از مواد با ارزش در محصولات مختلف توسعه دهند.

روش جدید درمان سرطان با استفاده از پیله کرم ابریشم

دانشمندان موفق به تولید نسخه های میکروسکوپیکی از پیله های کرم ابریشم شده اند که از داروهای حساس در برابر تخریب در طول ذخیره سازی و پردازش در بدن محافظت می کنند. این دانشمندان با الهام از طبیعت، نوآوری های برتر خود را ارائه داده و از مزایای مواد طبیعی در محصولات خود بهره می برند. در گذشته، آنها با الهام از فرآیند تبدیل آنزیم ها به سوخت، کاتالیست هایی طراحی کرده و با الهام از کاکتوس ها و گیاهان کوزه ای، روش های کارآمدی برای برداشت آب کشف کرده اند. اکنون نیز از پیله کرم ابریشم "بامبیکس موری" برای تولید خانه های محافظتی برای مولکول های دارویی استفاده می کنند. محققان چندین دانشگاه بریتانیایی با انجام آزمایش ها، به دنبال یافتن بهترین روش برای حفاظت از مولکول های داروهای حساس هستند. به گفته توماس نولس از دانشگاه کمبریج، محدودیت های مربوط به آزاد سازی به موقع مولکول های فعال دارو، یکی از چالش های رایج در داروسازی است که میزان اثربخشی دارو را تحت تأثیر قرار می دهد.

پیله کرم ابریشم

کاربرد دارویی پیله کرم ابریشم

از همین رو، دانشمندان این تیم با الهام از بدنه محافظتی یک پیله ابریشم، از آن برای محافظت از مولکول های مواد در محصولاتی مثل مواد آرایشی و غذایی استفاده کردند. نولس می گوید:«یک راه حل مفهومی ساده اما قدرتمند این است که مولکول های حساس را داخل کپسول های کوچک قرار دهیم. این کپسول ها معمولا از پلیمرهای مصنوعی ساخته می شوند و ممکن است باعث ایجاد اشکالاتی در بدن شوند. اما ما با استفاده از مواد کاملا طبیعی این مشکلات را برطرف کردیم. این مواد زیستی پایدار کاملا می توانند جایگزین مواد پلاستیکی شوند». دانشمندان برای تولید پیله های ریز از روش منحصر به فرد فرآیند میکرومهندسی استفاده کردند که فرآیندی طبیعی است که کرم های ابریشم انجام می دهند. آنها یک مجرای چرخان مصنوعی ریز در یک کانال میکروسیال ایجاد کردند که می تواند کپسول هایی 1000 برابر کوچک تر از پیله هایی که کرم های ابریشم واقعی درست می کنند، تولید کنند. کریس هلند، یکی از محققان دانشگاه شفیلد، می گوید:«ابریشم بسیار شگفت انگیز است زیرا زمانی که از بدن کرم بیرون می آید، مایع است اما بعد از اینکه در مجاورت هوا قرار می گیرد، جامد می شود». ابریشم مواد زیست تجدیدپذیری است که تولید آن در کارخانه به انرژی کمی نیاز دارد. هم اکنون از این مواد برای تولید محصولات جراحی، مثل ایمپلنت های مغزی، ابزارهای نوری، داربست های سلولی و ژل های چسبی استفاده می شود زیرا کاملا با بدن انسان سازگار است و ایمنی بدن را به خطر نمی اندازد. دانشمندان قدرت این محافظ ها یا زره های پیله ای را روی مولکول دنیای واقعی یعنی آنتی بادی ها تست کردند. به گفته محققان، آنتی بادی ها یکی از موثرترین روش های درمان شناسی است.

بیوگرافی
با من همیشه سالم باش
آرشیو موضوعی