
عوامل مؤثر بر عدم ابتلا به کووید-19
محمد ۳ ماه پیش
بدون شک در طول دوره همه گیری بیماری کووید-19، برخی افراد موفق به اجتناب از ابتلا به این بیماری شده اند. این واقعیت می تواند برای بسیاری از افراد جامعه بسیار جالب توجه و قابل تأمل باشد. چه عوامل و شرایطی باعث شده است که این افراد از ابتلا به کرونا مصون بمانند؟ آیا ویژگی های خاص جسمی، رفتاری یا زیست محیطی آنها نقش داشته است؟ تحقیق و بررسی در مورد این موضوع می تواند اطلاعات ارزشمندی را در اختیار ما قرار دهد تا بتوانیم درک بهتری از چگونگی مواجهه و مقابله با این ویروس کشنده داشته باشیم.
چرا برخی افراد موفق به اجتناب از ابتلا به ویروس کرونا شده اند؟ واقعیت علمی آن چیست؟
بدون شک، همه ما افراد خوش شانسی را در اطراف خود می شناسیم که توانسته اند مدیریت موفقی داشته باشند و از ابتلا به ویروس کرونا در امان بمانند. شاید شما نیز جزء این افراد خوش شانس باشید؛ اما آیا این بدان معنا است که شما قدرت و توانایی خاصی دارید یا اینکه دلیل علمی وجود دارد که برخی افراد در برابر این ویروس که همه جا حضور دارد، مقاومت نشان می دهند؟
دلایل کرونا نگرفتن برخی افراد از زبان دانشمندان
بیش از 60 درصد مردم در سراسر جهان حداقل یکبار تست کرونایشان مثبت شده است؛ البته افرادی هم بوده اند که مبتلا به عفونت شده؛ اما علائمی نداشته اند و هنوز هم آمار دقیقی از آنها در دسترس نیست.
سادهترین توضیح و تفسیر این که چرا بعضی ها هرگز به این ویروس مبتلا نشده اند؛ این است که این افراد هرگز در معرض ویروس قرار نگرفته اند، یعنی هرطور شده از خودشان محافظت کرده اند.
افرادی که در معرض خطر نوع شدیدتر کرونا بودند، مثلاً کسانی که به بیماری قلبی مزمن یا مشکلات ریوی دچار بودند، دو سال سختی را به خاطر کرونا پشت سر گذاشتند. آن ها همه تلاششان را کردند که در معرض ویروس قرار نگیرند و امنیت خود را حفظ کنند تا کرونا به پایان برسد.

پس جای تعجب نیست که خیلی از این افراد با وجود اینکه در مکان های عمومی حضور پیدا کردند، باز هم حداکثر مراقبت از خودشان را داشتند و در معرض ویروس نبودند.
از طرفی زمانی هم که واکسن روی کار آمد، این افراد با تزریق واکسن بدن خود را مقاوم کردند. البته نظریه دیگری هم که وجود دارد، این است که این افراد شاید در معرض ویروس قرار گرفته بودند؛ اما ویروس نتوانسته بود از طریق هوا وارد بدنشان شود.
در واقع بدن هر شخصی پاسخ متفاوتی به این ویروس ها نشان می دهد که شدت علائم را تعیین می کند.
شاید یک پاسخ سریع در سیستم ایمنی آنها و مقابله خیلی زود هنگام با سرعت بالا در برابر این ویروس باعث شده است که این افراد هیچگاه به کرونا مبتلا نشوند که این موضوع به سن و ژنتیک هم مربوط است. در واقع سبک زندگی سالم هم در این خوش شانسی بی تاثیر نیست.
همه ما میدانیم که کمبود ویتامین دی هم خطر ابتلا به عفونت های خاص را افزایش می دهد.

نداشتن خواب کافی هم خود می تواند عاملی برای ابتلا به کرونا باشد که قطعا این افراد سبک زندگی سالم تری نسبت به بقیه داشته اند.
از طرفی ممکن است در گذشته ویروس های مشابه به کرونا در بدن این افراد وجود داشته و باعث شده که در برابر کرونا مقاوم شوند و دیگر به این ویروس مبتلا نگردند.