
روشهای متنوعی برای مقابله با ویروسهای موجود در بدن انسان وجود دارد. با این حال، دانشمندان و محققان در حال انجام تحقیقات گستردهای هستند تا بتوانند روشهای موثرتر و کارآمدتری را برای آلوده کردن و از بین بردن این ویروسها با استفاده از ویروسهای دیگر ابداع و اثبات کنند. این تلاشهای علمی با هدف دستیابی به راهکارهای نوین و مبتکرانه برای مهار و ریشهکنی این بیماریزاهای خطرناک در جریان است.
آیا ویروس ها می توانند یکدیگر را درگیر کرده یا از بین ببرند؟ این سوال زمانی در ذهن دانشمندان شکل گرفت که آن ها متوجه شدند یک بیماری همه گیر ناشی از یک باکتری از بین رفته است. در نتیجه، آن ها آزمایش های زیادی را انجام داده و این موضوع را بررسی کردند که آیا واقعا باکتری ها یا ویروس ها می توانند عامل کشتن ویروس های دیگر باشند یا خیر.

پاسخ به این سوال سخت است زیرا هنوز تحقیقات بسیار اندکی در این زمینه خاص انجام شده است. در سال 2012 محققان فرانسوی آنتی بادی یا پادتن هایی را برعلیه یک باکتری _ ویروس در دو زوج فرانسوی که از سفر برمی گشتند پیدا کردند.
تحقیقات روی این زوج نشان داد که بدن آن ها قادر است فعالیت سیستم ایمنی بر علیه این باکتری _ ویروس ها را تشخیص دهد. بعد از زمان کشف اولین ویروس در اواخر سال 1800 دانشمندان به ماهیت ویروس ها پی بردند که آن ها هم می توانند زندگی کنند. کشفیات آن ها بعد ها وسیع تر و پیچیده تر شد.

اما آن ها به این نتیجه رسیدند که باکتری _ ویروس ها توانایی عفونی کردن ویروس های دیگر را دارند و می توانند آن ها را از بین ببرند. دانشمندان هنوز نتوانسته اند علت عفونی کردن یک ویروس توسط ویروس دیگر را بفهمند که معمولا عاملی برای انتقال عوامل ژنتیکی در چند ویروس متفاوت و میزبان های سلولی می شود.
ویروس ها هم می توانند یکدیگر را عفونی کنند. ویروس های ماهواره ای یک نوع ویروس 50 نانومتری هستند که می توانند ویروس های بزرگتر دیگر را عفونی کنند که به آن ها می می ویروس گفته می شود.