دکتر سلامت

با من همیشه سالم باش

محققان چینی در حال تلاش برای توسعه و ساخت واکسنی هستند که بر این باورند که قادر خواهد بود از پوسیدگی دندان ها جلوگیری کند. این دستاورد علمی، امکان رهایی از دردسر پوسیدگی دندان و مشکلات ناشی از آن را فراهم خواهد ساخت. با استفاده از این واکسن نوآورانه، افراد می توانند بدون نگرانی از پوسیدگی دندان ها، بهداشت دهان و دندان خود را حفظ کنند و از سلامت دندان ها و لثه های خود اطمینان حاصل نمایند.

با این واکسن از پوسیدگی دندان پیشگیری کنید

بسیاری از مراجعان به دندانپزشکان می دانند که این آخرین باری نیست که برای درمان پوسیدگی دندان به دندانپزشک مراجعه می کنند و ناگزیرند هر از گاهی یکی دیگر از دندان های پوسیده خود را پر کرده یا عصب کشی کنند. این واکسن می تواند به طور موثر از پوسیدگی دندان جلوگیری کند و مراجعات مکرر به دندانپزشک را کاهش دهد. استفاده از این واکسن می تواند هزینه های درمانی را کاهش داده و سلامت دهان و دندان را بهبود بخشد. این محصول به طور گسترده ای در بازار موجود است و می تواند به راحتی در دسترس مصرف کنندگان قرار گیرد.

محققان واکسنی ابداع کرده اند که نقش مهمی در سلامت و زیبایی دهان دارد و مهم تر این که با تزریق آن می توان از پوسیدگی دندان ها جلوگیری کرد. .

ویزیت منظم دندان ها توسط دندان پزشک باعث افزایش سلامت دندان ها می شود، اما پیدا کردن راهی برای جلوگیری از پوسیدگی دندان نیز می تواند در حفظ این سلامت اهمیت داشته باشد. به نقل از sciencealert، محققان مؤسسه ویروس شناسی Wuhan از آکادمی علوم چین در حال ساخت واکسنی هستند که معتقدند می تواند مانع از پوسیدگی دندان ها شود. این دانشمندان ترکیبی از پروتئین ها را مورد آزمایش قرار داده اند که جلوی رشد پوسیدگی دندان ها را می گیرد. پوسیدگی دندان معمولا بر اثر فعالیت باکتری موسوم به «استرپتوکوک موتانس» ایجاد می شود. محققان چینی در مطالعات قبلی تلاش کرده بودند از طریق ترکیب پروتئین های نوترکیب «استرپتوکوک موتانس» به همراه پایانه C باکتری «ای کولای» برای جلوگیری از پوسیدگی دندان ها استفاده کنند. با وجود آن که این ترکیب پروتئینی در جلوگیری از پوسیدگی دندان مؤثر بود، اما آنها دریافتند چنین ترکیبی عوارض جانبی ناخواسته ای چون جراحات التهابی احتمالی را به دنبال دارد.

جلوگیری از پوسیدگی دندان

جلوگیری از پوسیدگی دندان

دانشمندان برای به حداقل رساندن این عوارض جانبی، نسل دوم ترکیب پروتئینی KFD2-rPAc را تولید کردند. آنها نمونه ای از واکسن تولید شده از این ترکیب پروتئینی را از طریق سوراخ های بینی به موش ها تزریق کردند. زمانی که این واکسن به موش های فاقد پوسیدگی دندان تزریق شد، تا 64/2 درصد در پیشگیری از پوسیدگی مؤثر واقع شد و در موش هایی که دارای پوسیدگی دندان بودند، این واکسن توانست تا 53/9 درصد اثر درمانی و پیشگیرانه داشته باشد. به طور کلی شواهد نشان می دهد که این پروتئین برای حفظ دندان ها از پوسیدگی نقش مؤثری ایفا می کند در حالی که عوارض جانبی بسیار کم تری دارد. طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، به رغم پیشرفت هایی که در سلامت دهان و دندان ایجاد شده است، پوسیدگی های دندانی همچنان بزرگ ترین معضل سلامت در کشورهای صنعتی به شمار می رود. حدود 60 تا 90 درصد کودکان در سنین مدرسه و نیز بالغان از پوسیدگی های دندانی رنج می برند؛ بنابراین استفاده از این واکسن می تواند تا حد زیادی از بروز پوسیدگی های دندانی جلوگیری کند. با این که واکسن تازه، در شرایط آزمایشگاهی مورد تأیید قرار گرفته است، همچنان هم نسخه ای از این واکسن آماده تست های بالینی می شود و در صورت تأیید نهایی، میلیون ها نفر در دنیا تا حد زیادی از شر پوسیدگی دندانی خلاص خواهند شد. افزون بر این، بیمارانی که در مناطق دورافتاده زندگی می کنند و به تجهیزات پزشکی و دندانپزشک دسترسی ندارند، می توانند با استفاده از این واکسن سلامت دندان های خود را حفظ کنند. البته محققان بر این باورند که حتی با وجود مزایای پیشگیرانه چنین واکسنی در جلوگیری از پوسیدگی دندان ها، افراد نباید در رعایت بهداشت دندان ها و مسواک زدن سستی کنند.

بیوگرافی
با من همیشه سالم باش
آرشیو موضوعی