بهترین راهکارهای سریع برای درمان آکنه و جوشهای صورت
محمد ۳ ماه پیشکاهش جوش صورت و از بین بردن آکنه به طور موثر و طبیعی، بدون نیاز به استفاده از داروهای پرهزینه و پرعارضه، یکی از مهمترین اهداف افرادی است که به دنبال داشتن پوستی زیبا و سالم هستند. این امر با رعایت اصول تغذیه مناسب و بهداشت فردی به همراه استفاده از روشهای درمانی طبیعی امکانپذیر خواهد بود. به این ترتیب، افراد میتوانند با اتخاذ رویکردی جامع و همهجانبه، به سادگی به آرزوی داشتن پوستی شفاف و لطیف دست یابند.
کاهش جوشهای صورت و درمان آکنه
کاهش جوشهای صورت و درمان آکنه میتواند ظاهر و زیبایی پوست را بهبود بخشد. در این مطلب، بهترین و سریعترین راههای درمان خانگی برای کاهش جوشهای صورت و درمان آکنه ارائه شده است. این روشها به طور موثر و کارآمد میتوانند به بهبود وضعیت پوست کمک کنند.
برای کاهش جوش صورت و آکنه چی بخوریم؟
از نوشیدن آب شروع می کنیم. نوشیدن آب کافی در طی روز باعث می شود که پوست شما به اندازه کافی آب داشته باشد. 4 لیوان در روز آب بنوشید چرا که نوشیدن آب باعث می شود که بدن و پوست خود را از حمله باکتریها و سموم محفوظ نگه داریم.
مصرف غذاهای سالم به همراه آبمیوهها و سبزیجات، دو ویتامین مفید را برای پوست تامین می کند، این دو ویتامین عبارتند از:ویتامینهای A و E. سبزیجات برگ سبز مانند:اسفناج و بروکلی منبع غنی از ویتامین E می باشند و به درمان و کاهش جوش صورت کمک می کنند.
بعضی از مواد غذایی باعث شده تا قند خونتان به سرعت بالا رفته، در نتیجه منجر به افزایش تولید انسولین شوند. انسولین زیاد در خون شما، می تواند باعث تغییراتی در بدن شده که ممکن است منجر به رشد سلولهای مسدود کننده منافذ شود.
همچنین می تواند فعالیت غدد چربی شما را افزایش دهد. بنابراین وعدههای غذایی تان را تغییر دهید. یک مطالعه در مجله آمریکایی تغذیه نشان می دهد که اگر غلات کامل، حبوبات و سبزیجات بیشتری به رژیم غذایی تان اضافه کنید، و پاستا، برنج سفید، نان سفید، و شکر را کاهش دهید، ممکن است کمتر جوش بزنید. میوهها و سبزیجات رنگی مانند:هویج، فلفل، هلو و طالبی منبع غنی ویتامین A می باشند و به بهبود و کاهش جوش صورت سرعت می دهند.
مراقبتهای آرایشی و بهداشتی برای کاهش جوش صورت و آکنه
صورت خود را خیلی آرایش نکنید
از لوازم آرایشی چرب دوری کنید چرا که لوازم آرایشی بدون چربی و پودری شکل، خیلی کم منافذ پوست را مسدود می کنند. قبل از رفتن به رختخواب، باید آرایش خود را پاک کنید.
به اندازه بخوابید
با توجه به تحقیقی در مورد خواب، به ازای هر 1 ساعت خوابی که در شب از دست می دهید، خطر ابتلا به فشار روانی 14 درصد افزایش می یابد! اما این مسئله چه ربطی به آکنه دارد؟ سونیا باردشیا، یک متخصص پوست در دنویل می گوید:استرس، تولید گلوکوکورتیکوئید را افزایش می دهد که می تواند منجر به اختلال در ساختار و عملکرد پوست شود و این مسئله می تواند مشکلاتی مانند آکنه را بدتر کند. برای اینکه راحت بخوابید، درجه حرارت را بین 18 تا 22 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. محققان فرانسوی دریافته اند که دمای خنک تر، باعث می شود بعد از رفتن به رختخواب، راحت تر به خواب بروید.
از کرمهای ضد آفتاب بدون چربی استفاده کنید
از کرمهای ضد آفتاب بدون چربی استفاده کنید تا از پوست شما در برابر اشعههای ماورای بنفش نوع A و B محافظت کنند. این محصولات باعث می شوند، منافذ پوست مسدود نشوند. در صورتی که بیرون هستید، هر 2 تا 3 ساعت یکبار مجددا این کرم را به پوست خود بزنید.
ورزش کنید
ورزش به کاهش استرسی که ممکن است با بروز آکنه مرتبط باشد، کمک می کند. همچنین فعالیتهای فیزیکی با افزایش گردش خون، که باعث می شود اکسیژن بیشتری به سلولهای پوستتان فرستاده شده، و مواد زاید از سلولها دور شوند، به پوستتان کمک می کند. ولی به یاد داشته باشید که تعریق ناشی از ورزش می تواند با تحریک پوست شما منجر به جوش شود. بنابراین مهم است که بلافاصله بعد از ورزش، دوش بگیرید.
برای کاهش جوش صورت، صورتتان را 2 بار در روز بشویید
دکتر کارولین جاکوب، متخصص پوست در شیکاگو می گوید که صورت، نسبت به بقیه قسمتهای بدن، غدد تولید کننده چربی بیشتری دارد. همچنین در روز، آرایش، عرق، هوای آلوده، گرد و خاک و کثیفی نیز روی پوستتان می نشیند، و یک ترکیب مسدود کننده ایجاد می کنند که اگر به طور منظم شسته نشود، به داخل منافذ نفوذ کرده و آنها را پر می کنند، در نتیجه باعث به وجود آمدن دانههای سر سیاه و جوش خواهند شد. حتی اگر روزی 2 بار دوش نمی گیرید، مهم است که صورتتان را به طور کامل و به آرامی در صبح و شب بشویید.
توصیه کارشناسان برای کاهش جوش صورت
کارشناسان توصیه می کنند:
- با مالیدن مقدار اندکی خمیر دندان روی آکنه می توانید به سریع تر خشک شدن آن کمک کنید.
- همچنین می توانید مقداری خمیر زردچوبه تهیه کرده و آن را قبل از خواب روی جوش بمالید و هنگام صبح با آب بشویید.
- عسل نیز برای درمان جوشهای بزرگ مفید است زیرا خاصیت ضد باکتریایی قوی دارد و عفونت را درمان می کند.
- روغن درخت چای را نیز می توانید امتحان کنید. این روغن نیز خاصیت ضد باکتریایی دارد و محصول استرالیا است. روغن درخت چای به کاهش قرمزی و تورم کمک می کند و مانع زخم شدن محل جوش می شود.
- مراقب صابون هایی که موجب بروز حساسیت و واکنشهای آلرژیک می شوند، باشید و پرهیز کنید. قبل از خواب از خوردن غذاهای خیلی چرب و ادویه دار خودداری نمایید چون در بروز آکنهها تاثیر فوقالعاده ای دارند.
بهترین ماسکهای طبیعی و خانگی برای کاهش و رفع جوش صورت
عصاره نعناع:
عصاره نعناع یکی از بهترین درمانهای خانگی برای از بین بردن جوش و آکنه است. کمی نعناع را به صورت چای دم کنید و سپس آن را با تکه ای پنبه روی پوستتان بمالید. اجازه دهید 10-12 دقیقه روی پوستتان بماند. سپس صورتتان را بشویید.
آب لیمو ترش تازه:
لیمو ترش نیز یکی دیگر از راههای از بین بردن جوش است. کمی آب لیمو تازه روی پوست صورت تان بمالید. بدین صورت که انگار صورتتان را با آب لیمو شسته اید. می توانید لیمو را دو تکه کرده و یک تکه را روی صورتتان آنقدر بمالید تا همه جای صورت تان کاملا خیس شود. این کار را به مدت 2 تا 3 هفته انجام دهید.
تخم مرغ و پرتقال:
پرتقال نیز می تواند برای درمان جوش و آکنه به کار رود. پوستهای پرتقال را خرد کرده و با آب بجوشانید. بعد پوست پرتقالها را روی صورتتان بگذارید. بعد از 30 دقیقه صورتتان را بشویید. همچنین برای تاثیر بیشتر می توانید کمی آب پرتقال را با 1 عدد تخم مرغ مخلوط کرده و روی صورت تان به صورت ماسک بمالید. بعد از چند دقیقه صورتتان را بشویید. این ماسک نه تنها به درمان جوشهای شما کمک می کند بلکه به پوست شما شادابی و شفافیت خاصی خواهد داد.
گذاشتن سیب زمینی روی جوش:
سیب زمینی با وجود خواصی مانند پتاسیم، سولفور، فسفر و کلراید بسیار مناسب برای جوش است. همچنین دارای آنتی اکسیدان است که برای تغذیه پوست و رشد سلولهای تازه مؤثر است. شما به 1 عدد سیب زمینی نیاز دارید. صورت خود را شسته و خشک کنید. کمی آن را مرطوب نگه دارید. یک سیب زمینی خام را رنده کنید و آن را روی صورت زده و به صورت حرکات دورانی ماساژ دهید. اجازه دهید به مدت 15 الی 30 دقیقه روی پوست باقی بماند و خشک شود، سپس با آب ولرم خوب بشویید.
لایه برداری پوست برای کاهش جوش صورت
وقتی پوست صورت کاملا درمان شد و دیگر سر و کله جوش تازه ای پیدا نشد؛ یعنی وقت استفاده از لایه بردار رسیده است. با لایه بردار می توانید آثار جوش و جوشهای زیرپوستی را از بین ببرید. یادتان باشد جوشگاه (محل جوش) باید بلافاصله پس از بهبودی جوش درمان شود. در غیر این صورت جای آن برای همیشه روی صورت باقی می ماند.
لایه بردار اول:
آرد کتیرا و باقلا را به نسبت مساوی پودر و با کمی آب خمیر کنید. خمیر را به شکل ماسک روی صورت بگذارید. بعد از 20 دقیقه آن را با شیر گرم، پاک کنید.
لایه بردار دوم:
100 گرم گل ارمنی را با 20 گرم بذر کتان پودر کرده، با کمی آب خمیر کرده و روی صورت ماسک کنید. پس از 1 ساعت زیر شیر آب گرم بگیرید تا ماسک خودش جدا شود.