دکتر سلامت

با من همیشه سالم باش

به گزارش متخصصان و محققان، میزان وقوع حملات قلبی در میان افراد متأهل به مراتب کمتر از افراد مجرد است. این یافته حاکی از آن است که پیوند زناشویی و داشتن همسر، عاملی محافظ در برابر بروز مشکلات قلبی-عروقی به شمار می‌رود. به عبارت دیگر، زندگی مشترک و برخورداری از حمایت عاطفی و اجتماعی همسر، می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی ایفا نماید.

ازدواج راه دور بودن از حمله قلبی

سکته قلبی به معنی حمله قلبی و علتش بسته شدن و انسداد رگهای خون دهنده قلب به نام کرونرها است که باعث می شود قسمتی از عضله قلب به علت نرسیدن خون و اکسیژن بمیرد. این وضعیت شبیه به سیبی است که قسمتی از آن کرم خورده و فاسد شده است، زیرا رگهای قلب (همانند سایر رگها) مانند سماوری که جرم می گیرد، دچار گرفتگی و تنگی می شوند. این انسداد رگهای قلب که وظیفه خون رسانی به این عضو حیاتی و مهم را بر عهده دارند، پر سر و صدا و خطرناک است.

مهمترین علائم حمله قلبی قلبی درد شدید و ناگهانی است که بیشتر بصورت احساس فشار و سنگینی روی قفسه سینه حس می شود . که این فشار به دست چپ یا راست و گردن انتشار دارد ، بطوریکه شخص در گردن احساس بغض و گرفتگی می کند و گاهی در دندانهای فک تحتانی دردی مانند دندان درد احساس می شود . گاهی این درد در شانه ها و کتف یا در ناحیه معده نیز احساس می شود و گاه به غلط بیماریهای مانند ناراحتی معده ویا آرتروز گردن و دندانهای پوسیده تشخیص داده می شود در حالیکه منشأ تمامی این دردها مربوط به نرسیدن خون به قلب است .

حمله قلبی

مهمترین علامت حمله قلبی درد در قفسه سینه است

یک پژوهش جدید نشان می دهد که مرگ و میر ناشی از حمله قلبی در افراد متاهل در حدود 14٪ نسبت به افرادی که متارکه کرده اند کمتر است.

محققان دانشگاه لیورپول، بر این باورند که افراد متاهل نسبت به کسانی که طلاق گرفته و یا هرگز ازدواج نکرده اند کمتر در معرض حمله قلبی قرار دارند.

این تیم تحقیقاتی در یک پژوهش مقدماتی بر اساس سوابق پزشکی 25،000 نفر، دریافتند که افراد متاهل در حدود 14٪ کمتر از افراد مجرد دچار مرگ و میر ناشی از حمله قلبی می شوند.

محققان همچنین دریافتند که افراد مطلقه به دلیل فشارهای روانی و استرس و انزوای اجتماعی، 7٪ بیشتر از مجردها دچار مرگ ناشی از حمله قلبی می شوند.

بیماران ناشناس در این پژوهش در بیمارستانهای شمال انگلیس و در بین ماه های ژانویه 2000 تا مارس 2013 شناسایی شدند. با توجه به آمار ارائه شده توسط انجمن قلب و عروق بریتانیا ، شرکت کنندگان در این آزمایش دارای میانگین سنی 67 سال بوده و بیش از 60 درصد آنها مرد بودند.

محققان بر این باورند که فواید فیزیکی و روانی ازدواج عامل بهبودی و سلامتی بیماران متاهل بوده و در مقابل طلاق و پیامدهای آن مانند استرس و فشارهای روانی و انزوای اجتماعی تاثیرات منفی روی زنده ماندن افراد پس از حمله قلبی و یا طول مدت درمان آنها دارد.

محققان دانشگاه East Anglia ، همچنین دریافتند افرادی که ازدواج کرده بودند به طور متوسط ​​تنها شش روز پس از تجربه حمله قلبی در بیمارستان ماندند که این میزان در مقایسه با افراد مجرد دو روز کمتر بود. بیماران مطلقه نیز به طور متوسط در حدود هفت روز در بیمارستان بستری شدند.

بیوگرافی
با من همیشه سالم باش
آرشیو موضوعی