فرکتوز ذرت: شیرین اما خطرناک
محمد ۲ ماه پیشفروکتوز گرفته شده از نشاسته، نوعی شیرین کننده صنعتی است که متأسفانه مضرات و آسیب های جبران ناپذیری را برای سلامت همه افراد، به ویژه کودکان، به همراه دارد. این ماده افزودنی غذایی فرآوری شده، به طور چشمگیری بر عملکرد و فرآیندهای مغزی تأثیر منفی میگذارد و کارکرد مغز را به شدت کاهش میدهد. این امر میتواند پیامدهای سوئی را برای سلامت و کارایی ذهنی افراد به دنبال داشته باشد.
فروکتوز ذرت چیست
فروکتوز یک نوع شیرین کننده فرآوری شده است که از نشاسته گرفته میشود. این ماده فرآوری شده میتواند مضرات و آسیب های جبران ناپذیری برای سلامتی همه افراد، به ویژه کودکان، داشته باشد. فروکتوز عملکرد مغز را به شدت کاهش داده و فرآیند مغزی را تحت تأثیر قرار میدهد. افرادی که زمینه ابتلا به سرطان دارند و اعضای درجه یک خانوادهشان به این بیماری مبتلا شدهاند، باید تا حد امکان از مصرف فروکتوز پرهیز کنند، زیرا فروکتوز در بدن این افراد تأثیر بسیار منفی میگذارد و میتواند باعث بزرگتر شدن سلول های سرطانی و تشدید بیماری شود.
فروکتوز برگرفته از نشاسته برای سلولهای بدن به منزله سم است و کبد به سختی آن را حل میکند. در صورتی که فردی مداوم از فروکتوز ذرت استفاده کند، به احتمال زیاد با بیماریهای کبدی نیز درگیر خواهد شد. از جمله بیماریهایی که بدن بعد از مصرف فروکتوز ذرت با آن مواجه میشود، کبد چرب است.
میزان ذخیره سازی پروتئین و چربی فروکتوز داخل بدن هفت برابر بیشتر از گلوکز است. این میزان ذخیره سازی پروتئین و چربی شروع بیماریهای مزمن است. در اثر مصرف این ماده با این حجم از ذخیره سازی پروتئین و چربی، کلیه آسیب شدیدی خواهد دید.
گذشته از این موارد، مصرف این مدل فروکتوز باعث خواهد شد تا بدن نسبت به انسولین مقاومت بیشتری پیدا کند و به همین دلیل قند خون تا حد زیادی بالا برود. مصرف بیش از حد این ماده بدن را مستعد دیابت نوع دو میکند.
گذشته از همه این موارد، افرادی که به چاقی حساس هستند و مایلند تا وزنشان ثابت باقی بماند باید فروکتوز ذرت را حذف کنند. براساس تحقیق انجام شده در سال 2017 شواهدی درباره رابطه بین مصرف مقادیر زیاد فروکتوز و افزایش خطر چاقی و دیگر موارد مرتبط مانند سندرم متابولیک پیدا کردهاند. به گفته محققان، احتمالا به دلیل اثر فروکتوز بر تغییر نحوه تجزیه چربیها و کربوهیدراتها در بدن، مصرف بیشتر از حد معمول آن روی سرعت رشد چربیهای بدن اثر میگذارد. ضمنا براساس گفته محققان مصرف بیش از حد فروکتوز باعث احساس گرسنگی مفرط یا عدم سیری میشود که این مورد نیز بر افزایش میزان مصرف مواد خوراکی و در نتیجه وزن موثر است.
هشدار به افراد عاشق فروکتوز ذرت!
افرادی که به مواد غذایی حاوی این ماده یا اصطلاحا «زهر شیرین» علاقه دارند، باید در مصرف آن بیشتر دقت کنند.
برخی تصور میکنند که فروکتوز تنها در مواد غذایی شیرین بسته بندی شده وجود دارد اما معمولا این ماده در ترکیبات مواد زیادی هست. به همین دلیل بهتر است افراد قبل از خرید هر مواد غذایی فرآوری شده به برچسب مادههای تشکیل دهنده آن دقت کنند و میزان فروکتوز موجود در آن را مورد بررسی قرار دهند. معمولا روی بسته بندی غذاهای فرآوری شده لیست مواد تشکیل دهنده آن موجود است و با مطالعه آن به راحتی امکان جست و جوی قندهای پنهان و مقدار فروکتوز وجود دارد.
انتهای پیام