دکتر سلامت

با من همیشه سالم باش

ویروس زیکا که در حال حاضر در کشورهای آمریکای لاتین در حال گسترش است، اگرچه کشنده نیست، اما متأسفانه منجر به تولد نوزادانی با جمجمه کوچکتر از حد طبیعی شده است. این امر می تواند پیامدهای جدی و نگران کننده ای برای سلامت نوزادان و خانواده های آنان داشته باشد. در ادامه، راهکارهای مقابله و مدیریت این بیماری همه گیر را به طور تفصیلی بررسی خواهیم کرد.

چگونه از عفونت ویروس زیکا بهبود یابیم

ویروس زیکا از دسته ویروس هایی است که از طریق گزش پشه های آلوده به انسان منتقل می شود و انتقال آن از انسان به انسان هنوز به طور قطعی ثابت نشده است. این ویروس معمولاً بیماری خفیفی را در فرد ایجاد می کند که شامل تب، سردرد، درد بدن، التهاب ملتحمه چشم و گاهی بثورات پوستی است. این ویروس در حال حاضر در بخش وسیعی از آمریکای لاتین و کشورهای حوزه کارائیب شیوع یافته و به سرعت در حال گسترش است. خوشبختانه بیماری ناشی از ویروس زیکا در ایران و منطقه مدیترانه شرقی وجود ندارد، اما ناقل این بیماری یعنی پشه در منطقه حضور دارد.

چگونه از ویروس زیکا بهبودی پیدا کنیم

در این مطلب به روشهای بهبود یافتن از این ویروس پرداخته می شود.

1- مایعات بنوشید. این ویروس باعث کم آبی بدن می شود. بنابراین حداقل روزی 8 فنجان آب بنوشید. از نوشیدن مایعات الکل دار و قهوه خودداری کنید زیرا خود آنها باعث کم آبی بدن می شوند.

چطور از شر ویروس زیکا خلاص شویم

2- سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید. برای این منظور میتوانید راه های زیر را در نظر بگیرید:مصرف ویتامین C (مصرف روزانه 500 تا 1000 میلی گرم قرصهای حاوی ویتامین C و یا با استفاده از مرکبات حاوی ویتامین C) – مصرف عنصر روی-زینک (قرص روی یا زینک روزانه تا 11 میلی گرم برای آقایان و 8 میلی گرم برای خانمها تجویز شده است.) – سیر (استفاده از سیر و یا قرص سیر در تغذیه روزانه)

3-به میزان کافی استراحت کنید.

4-اگر علائم بیماری شدیدتر شد به پزشک مراجعه کنید.

راههای مقابله با ویروس زیکا

5-اگر دردهای عضله ای و یا تب دارید، با مشورت پزشک استامینوفن مصرف کنید. دقت داشته باشید اگر تشخیص پزشک در مورد زیکا قطعی است، از مصرف تسکین دهنده های آسپیرین، ایپوبروفن، و ادویل خودداری کنید.

نکات و هشدارها

بیماری زیکا در اکثر موارد بدون علامت است یا علائم خفیفی همچون تب خفیف، سردرد، درد مفاصل، التهاب و قرمزی ملتحمه چشم و لکه های پوستی دارد.

در صورت تشخیص قطعی زیکا از مصرف مسکن های ایپوبروفن، آسپیرین، ادویل (Advil) خودداری کنید.

بیوگرافی
با من همیشه سالم باش
آرشیو موضوعی