بهبود ظاهر مغز با 7 اقدام آسان
محمد ۱۸ ساعت پیشاگر قصد دارید تا تغییرات چشمگیری در ذهن و مغز خود ایجاد کنید و همچنین سطح عملکرد مغزی خود را به طور قابل توجهی افزایش دهید، تنها لازم است که چند نکته و توصیه ساده را در رفتار و سبک زندگی خود رعایت و به کار بندید. با اتخاذ این اقدامات و تغییرات کوچک در زندگی روزمره، می توانید قابلیت ها و ظرفیت های ذهنی خود را به طور چشمگیری ارتقا بخشید و به سطوح بالاتری از کارآیی و بهره وری مغزی دست یابید. این تغییرات ساده اما مؤثر، شما را قادر خواهد ساخت تا به طور فزاینده ای توانمندی های ذهنی و شناختی خود را توسعه داده و بهبود بخشید.
7 عاملی که به طور فیزیکی بر ذهن و مغز تأثیر می گذارند
آیا تا به حال احساس کرده اید که ذهن شما در مقایسه با گذشته سالم تر، مثبت تر و باهوش تر است؟ مطالب ارائه شده در این بخش از نمناک می تواند راه حل هایی را به شما نشان دهد که با استفاده از آن ها بتوانید مغز خود و توانایی های آن را ارتقا داده و به سطح جدیدی برسانید. این راه حل ها ساده تر از آنچه فکر می کنید هستند.
تغییر مغز با این 7 راهکار ساده
1. غر نزنید :
زمانی که در حال انجام دادن عادت های روزانه خودتان هستید، مغز شما تغییرات چندانی را ایجاد می کند که می تواند یک پایه منفی را در ذهن شما ایجاد کند و در نهایت در بعضی از افراد به افسردگی منجر می شود پس به جای اینکه سعی کنید از سختی زندگی شکایت کنید، بهتر است که کمی به بیرون از منزل بروید، قدم بزنید یا مدیتیشن انجام دهید. روان شناسان یافته اند افرادی که به طور روزانه 20 دقیقه کمتر از دیگران گله و شکایت می کنند، ذهن بسیار سالم تری دارند و علائم بیماری در آن ها بسیار کاهش می یابد.
2. شکرگزار آن چیزی باشید که در زندگی دارید:
حداقل در پایان روز 3 چیز را پیدا کنید که به شما احساس شکرگزاری و قدرشناسی می دهد و این کار باعث می شود که سطح سروتونین مغز شما افزایش پیدا کند، سروتونین یک ماده ضروری برای عملکرد مناسب کورتکس های مغز است که باعث عکس العمل ناخودآگاه و تعادل عاطفی در فرد می شود پس بنابراین به شما کمک می کند که بتوانید الگوهای ذهنی سالمی داشته باشید.
در مورد جزئیات فعالیت های مثبتی که در طول روز انجام دادید، نیز فکر کنید و حتی می توانید برای حس بهتر آن ها را روی یک برگه بنویسید.
3. در بین مردم باشید :
مطالعه ای در سال 2010 انجام شده است نشان می دهد که فاصله نزدیک داشتن با مردم در اجتماع برای مغز انسان تاثیرات بسیار مثبتی دارد و اگر بخواهیم در ابعاد بزرگتر مقایسه کنیم، مغز شما تغییرات مثبتی در اطراف دیگران از لحاظ عاطفی و همینطور هوش بالا خواهد داشت و آیا می دانید که مردم دنیا می توانند یک اتفاق را در بین یکدیگر رواج دهند و تمام رفتار های آن ها شیوع دارد؟ شما نیز می توانید عواطف و طرز فکر مثبت را از این افراد بگیرید و با این اتفاق هوش عاطفی و روابط اجتماعی شما نیز ارتقا پیدا خواهد کرد.
4. افکار منفی را غربالگری کنید:
شاید بخواهید که احساسات منفی خود را روی کاغذ بنویسید و نباید از این کار خجالت بکشید و سریعا این کار را انجام دهید. دانشمندان معتقدند که پروسه به زبان آوردن عواطف، فعالیت های مضر بعضی از بخش های بدن را کاهش می دهد و یکی از همین بخش ها ترس می باشد که در مغز اتفاق می افتد و باعث استرس می شود که با این کار احساس آرامش شما افزایش پیدا می کند و در نتیجه شاد تر از قبل خواهید بود.
5. بغل کردن :
بغل کردن معجزه می کند، یک آغوش گرم می تواند باعث شود که مغز شما دوپامین ترشح کند که یک هورمون در بدن می باشد و حس رضایت را در فرد برمی انگیزد ، همین طور این ماده دقیقاً همان چیزی است که به شما احساس امنیت و آرامش می دهد و محققان تاکید کردند که بغل کردن دیگران می تواند فشار خون را کاهش دهد، استرس را پایین بیاورد و حوصله ی شما را بهبود ببخشد.
6. از انجام چند کار با یکدیگر پرهیز کنید :
چند کار را حذف کنید و یک کار را در برهه زمانی یکسان انجام دهید، مثلا با تلفن صحبت کردن، وب گردی یا نوشتن پیام می تواند چند کار به طور همزمان محسوب شود اما مطالعات نشان می دهد که اگر بر روی یک کار تمرکز کنید، خلاقیت شما تا 40 درصد افزایش پیدا می کند پس آشفتگی های اطراف را از بین ببرید و تنها بر روی یک وظیفه یا عملکرد تمرکز کنید.
زمانی که کار خود را به انجام رسانده اید و آن را کامل کردید، به خودتان پاداش بدهید. این پاداش می تواند یک استراحت کوتاه مدت، یک فنجان چای یا یک تماس تلفنی باشد.
7. کار خود را همراه با یک موسیقی آرام انجام دهید :
خوشبختانه خبر خوبی برای شما داریم و آن هم این است که مجبور نیستید هنگام کار کردن موسیقی را خاموش کنید و در حقیقت یک موسیقی سالم و درست می تواند به آرامش امواج آلفای مغز شما کمک کند. موسیقی می تواند تمرکز نورون های مغزی شما را هنگام انجام کار های مختلف افزایش دهد و در نتیجه تمرکز فرد بالا می رود. البته نمی توان تمام فعالیت ها را همراه با موسیقی انجام داد. در کل کارهایی مثل لبخند زدن، چرت زدن در بین روز، مراقبت از نوزاد، تنفس در هوای تازه، در معرض نور طبیعی قرار گرفتن و هر کار سالم دیگری می تواند عملکرد ذهنی شما را بهبود ببخشد.