دکتر سلامت

با من همیشه سالم باش

با فرارسیدن فصل پاییز، یکی از مهمترین مشکلات پوستی که بروز می‌کند، خشکی پوست است. این پدیده به دلیل کاهش رطوبت و چربی طبیعی پوست در اثر کاهش دما و افزایش میزان تبخیر آب از سطح پوست ایجاد می‌شود. با این حال، با انجام مراقبت‌های پوستی مناسب و استفاده از محصولات مرطوب‌کننده و محافظ پوست، می‌توان از بروز این مشکل جلوگیری کرد و پوستی سالم و شاداب را در فصل پاییز حفظ نمود.

توجه داشته باشید که در فصل پاییز، مشکلات پوستی می تواند به طور چشمگیری افزایش یابد

اگرچه بسیاری از افراد فصل پاییز را به عنوان فصلی شگفت انگیز و جذاب می دانند، اما در این فصل هوا شروع به خنک شدن می کند و برگ ها تغییر رنگ می دهند. متاسفانه، در این فصل مشکلات پوستی گاهی اوقات به طور گسترده و چشمگیری ظاهر می شوند که نیاز به توجه و مراقبت ویژه دارند.

اگر برای تغییرات دمایی در این فصل خود را آماده نکنیم هر گونه تغییر در هوا و دما می تواند به پوست ما آسیب برساند. عاقلانه ترین راهکار این است که برای مقابله با هوای خنک تر و خشک تر روند مراقبتی پوست مناسبی را داشته باشیم.

در ادامه به چند مشکل رایج پوستی اشاره شده است که اغلب در پاییز رخ می دهند، با دانستن آن ها راهکارهایی نیز در این قسمت و مطالب قبلی بهداشت و سلامت نمناک ضمیمه شده اند که می توانید به منظور درمان یا پیشگیری انجام دهید.

مراقبت پوست در پاییز

مشکلات پوستی در فصل پاییز

1- خشکی پوست:

سردی هوا معمولا منجر به خشک شدن پوست می شود به خصوص اگر بخاری محل کار یا خانه را روشن کرده و هوای این مکان ها را خشک کنیم. خوشبختانه خشکی پوست با استفاده از مرطوب کننده های غلیظ تر قابل کنترل است. سعی کنید مواردی را پیدا کنید که منحصرا برای خشکی پوست فرموله شده و می توانید چندین بار در روز از آن ها استفاده کنید.

استفاده از مرطوب کننده

2- اگزما:

اگر از اگزمای خفیفی رنج می برید باید از این واقعیت مطلع باشید که دمای پایین و سردی هوا می تواند باعث تشدید این مشکل شود. گاهی اوقات استفاده از مرطوب کننده های غلیظ به این مشکل کمک می کند اما مهم است که به یک متخصص پوست مراجعه کرده تا او بهترین روش درمان را برای این بیماری توصیه کند.

3- درماتیت سبورئیک:

درماتیت سبورئیک که معمولا تحت عنوان " شوره " شناخته می شود می تواند در پوست سر، ابرو ها و حتی صورت ظاهر شود. با وجود این که استفاده از شامپوهایی تخصصی، مدیریت استرس و سبک زندگی و رفتارهای تغذیه ای می توانند به درمان درماتیت سبورئیک کمک کنند اما مهم است که به یک متخصص پوست مراجعه کرده تا بدانید چه درمانی برایتان بهتر خواهد بود.

درماتیت سبورئیک

4- کراتوز پیلاریس:

کراتوز پیلاریس بی ضرر بوده ومعمولا خارش یا ناراحتی ندارد اما می تواند به صورت دانه ها یا جوش هایی کوچک برجسته روی بازو ها ظاهر شود. معمولا این اتفاق زمانی رخ می دهد که بیش از یک لباس بپوشید.

همان طور که در پاییز و زمستان نیز چنین است. پوشیدن لباس های گشاد که جریان هوا به راحتی در آن به گردش درآید و لایه برداری منظم می تواند به این مشکل کمک کند.

کراتوز پیلاریس

5- روزاسه:

روزاسه در خنکی هوا و دمای داخلی گرمتر تشدید می شود. با استفاده از ضد آفتاب می توان آن را کنترل کرد حتی برخی از متخصصان مراقبت پوستی استفاده از محصولاتی را توصیه می کنند که حاوی عصاره های قهوه یا گیلاس باشد.

بیوگرافی
با من همیشه سالم باش
آرشیو موضوعی