دکتر سلامت

با من همیشه سالم باش

سرماخوردگی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های فصول سرد سال است که به مراقبت و رعایت اصول بهداشتی خاصی برای بهبود نیاز دارد. در طول درمان این بیماری، باید از انجام برخی اشتباهات پرهیز کرد تا سیر بهبودی بیمار تسریع شود و عوارض جانبی کمتری به بار آید. سرماخوردگی معمولاً به خودی خود برطرف می‌شود، اما با رعایت اصول درمانی و پرهیز از اشتباهات رایج، می‌توان روند بهبودی را تسریع بخشید و از تشدید علائم جلوگیری نمود.

مراقبت های ضروری برای سرماخوردگی

سرماخوردگی یکی از شایع ترین بیماری های فصلی است که در صورت عدم درمان به موقع، عوارض متعددی را برای بیمار به همراه خواهد داشت. این بیماری در فصول سرد سال بیشتر شیوع پیدا می کند، اما برای افرادی که به بیماری های تنفسی مانند آسم، انسداد مجاری تنفسی و مشکلات ریوی مبتلا هستند، این مشکل جدی تر و آزاردهنده تر خواهد بود.

افراد بالغ به طور میانگین دو تا سه بار در سال و کودکان و بچه ها به دفعات بیشتر در سال دچار سرماخوردگی می شوند. در کودکان زیر دو سال آبریزش بینی و سرفه امری شایع است و شاید بیش از ده بار در سال این مشکل برایشان پیش بیاید. نکته این جاست که اغلب ما در مواجهه با سرما خوردگی اشتباهاتی را تکرار می کنیم که گاها نه تنها به بهبودی بیماری کمکی نمی کند، بلکه سبب شیوع و یا طولانی تر شدن زمان ابتلا می شود.

1- تکیه کردن تنها به ویتامین سی

شاید همه ی ما با مشاهده اولین علامت سرماخوردگی، مصرف نوشیدنی هایی نظیر آب پرتقال را افزایش دهیم، اما هنوز دلایل کافی مبنی بر تأثیر جدی ویتامین سی بر کاهش سرماخوردگی یافت نشده است. مصرف گیاه اکیناسه (سرخارگل) و مکیدن قرص های حاوی روی در کاهش علایم سرماخوردگی بسیار موثر است، البته به شرط اینکه مرتب استفاده گردد و به یک بار اکتفا نشود. به خاطر داشته باشید که جذب و دریافت ویتامین دی کافی نیز به حفظ سلامت بدن کمک می کند.

2- سرفه و عطسه ی اشتباه

سرفه و عطسه یک فرآیند کاملا طبیعی در زندگی است، اما سرفه و عطسه کردن در دست ها می تواند سرعت انتشار ویروس بین افراد و لوازم منزل را افزایش دهد، زیرا با دست ها کارهای زیادی را انجام می دهیم. نکته ی دیگر این است که پرهیز از دست زدن و لمس صورت بینی و اطراف دهان یک راه مؤثر جهت توقف انتقال ویروس به دست ها و به دنبال آن به دیگر افراد است.

سرماخوردگی

3- عدم استراحت در منزل

ما اغلب وقتی با یک فرد سرماخورده در منزل مواجهه می شویم، تنها به فکر بهبودی حال بیمارمان هستیم و نابودی ویروس را فراموش می کنیم. توجه داشته باشید شستن دست هایمان، لیوان، حوله و دیگر وسایل شخصی بیمار بسیار مهم است. باید سعی کنید فرد بیمار را وادار به استراحت در خانه کرده و نگذارید به محل کار و یا مدرسه و دانشگاه برود.

4- ماندن در مکان های بسته

شیوع سرماخوردگی در فصل زمستان بیشتر است و از آنجایی که در این فصول ما زمان بیشتری را در مکان های سر بسته مانند اتوبوس ها و کلاس های درس و دیگر مکان های مسقف صرف می کنیم ویروس سرما خوردگی با کوچک ترین عطسه و سرفه به دیگران منتقل می شود. سعی کنید به جای ماندن طولانی در این نوع مکان ها گاهی پیاده روی کنید.

از آنجایی که رینو ویروس یا همان ویروس سرماخوردگی در مکان مرطوب دوام نمی آورد، همیشه رطوبت محیط بینی و صورتتان را با یک مرطوب کننده ی مناسب حفظ کنید.

بیوگرافی
با من همیشه سالم باش
آرشیو موضوعی