
کاهش اثرات مضر عطرهای هوا بر کودکان و بزرگسالان
محمد ۲ ماه پیش
استفاده از خوشبوکننده های هوا گرچه ممکن است باعث ایجاد حس لطیف و دلنشینی در محیط منزل شود، اما باید توجه داشت که این محصولات می توانند تا حد زیادی برای سلامت افراد مضر باشند. بسیاری از این خوشبوکننده ها حاوی ترکیبات شیمیایی مصنوعی هستند که در صورت استنشاق طولانی مدت می توانند به دستگاه تنفسی و سایر اعضای بدن آسیب برسانند. همچنین برخی از این مواد افزودنی ممکن است باعث ایجاد حساسیت های پوستی و آلرژیک در برخی افراد شوند. بنابراین لازم است قبل از استفاده از خوشبوکننده های هوا، به دقت به برچسب محصول توجه کرده و از سلامت و ایمنی آنها اطمینان حاصل کرد.
خوشبوکنندههای هوا چقدر میتوانند برای سلامتی مضر باشند؟
خوشبوکنندههای هوا باعث میشوند افراد از نفسکشیدن لذت ببرند، اما مواد شیمیایی و سمی که در این خوشبوکنندهها وجود دارد میتواند به راحتی نفسکشیدن افراد را مختل کرده و سلامت آنها را به خطر بیندازد. در این مقاله، سعی داریم شما را با مضرات خوشبوکنندههای شیمیایی آشنا کرده و به استفاده از مواد طبیعی برای خوشبوکردن هوا ترغیب کنیم. خوشبوکنندههای هوا میتوانند تأثیرات منفی بر سلامت افراد داشته باشند، اما استفاده از مواد طبیعی میتواند راهحل مناسبی برای داشتن هوای تازه و خوشبو باشد. این مقاله به بررسی جنبههای مختلف این موضوع میپردازد و به خوانندگان راهنمایی ارائه میدهد.
حس بسیار خوشایندی دارد که خانه همیشه بوی خوشی بدهد. عطری که در خانه می پیچید، آرامش خاصی ایجاد می کند.حس بسیار خوشایندی دارد که خانه همیشه بوی خوشی بدهد. عطری که در خانه می پیچید، آرامش خاصی ایجاد می کند. اما آیا خطرات خوشبوکننده های هوا را می دانید؟ می دانید چه عوارض جبران ناپذیری در مصرف این خوشبو کننده ها وجود دارد ؟ اگر برای رفع بوی آشپزی و تره و تازه کردن هوای منزلتان از اسپری های خوشبو کننده استفاده می کنید حتما این مطلب را مطالعه کنید تا با دانستن خطرات خوشبوکننده های هوا در مصرف آن ها تجدید نظر داشته باشید. خوشبو کننده های هوا مانند اسپری ها و یا به صورت پلاگین ها، جامدات و یا حتی شمع های معطر در منازل یا مکان های سربسته استفاده می شوند. این محصولات فقط ممکن است چند دقیقه ای عطری خاص درفضای خانه رامنتشر کنندولی کیفیت هوارا مختل کرده و بسیاری مشکلات دیگر که به چشم نمی آیند را ایجاد می کنند.
آشنایی با خطرات خوشبو کننده های هوا
خطرات خوشبوکننده های هوا خوشبو کننده های هوا از موادی همانند رادیو ایزوله، فرآورده های نفتی، فرمالدئید و p-dichlorobenzene تشکیل شده اند. تمامی مواد به کار رفته در این خوشبو کننده ها بسیار پرخطر و البته مضر هستند. فرمالدئید مشکلات بهداشتی مانند حالت تهوع، آسم، دشواری تنفس، آبریزش چشم، سوزش بینی، سوزش چشم و گلو و سایر غشاهای مخاطی را ایجاد می کند. ذراتی که دراین خوشبو کننده ها با نام آئروسل وجود دارد علاوه بر مشکلات تنفسی، سبب افزایش خطر ابتلا به سرطان می شود. تقطیر نفت هم سبب بروز آسم و یا مشکلات ریوی خواهد شد. پنومونی های شیمیایی و همچنین p-dichlorobenzene به کبد انسان آسیب می رساند و سبب کاهش اشتها و ضایعات پوستی و کم خونی می گردد. به این ترتیب استفاده از یک خوشبو کننده در واقع کیفیت هوا را بهبودی نمی دهد بلکه تنها سلامتی شما را به خطر می اندازد.
مضرات خوشبوکننده های هوا برای کودکان
این خوشبوکننده ها برای کودکان بیشتر از بزرگسالان مضر و مخرب است. کودکان به دلیل آن که در سنین رشد هستند و هنوز بافت ها و ارگان های بدنشان بخوبی تکامل نیافته، در مقابله با سموم قدرت کمتری داشته و بسیار آسیب پذیرترند .
خوشبوکننده های هوا کدام بیماری ها را تشدید می کنند ؟
-آسم -تنگی نفس -آلرژی – آمفیزم (بیماری تنفسی) -برونشیت مزمن
مضرات خوشبوکننده های هوا برای افراد سالم در کوتاه مدت :
-خارش -عطسه -آبریزش بینی -سرفه خوشبو کننده های طبیعی استفاده از خوشبو کننده های شیمیایی بسیار مضر است ولی استفاده از گزینه های طبیعی می تواند جایگزین بسیار مناسبی برای این عمل باشد. بسیاری راه کارهای دیگر نیز وجود دارد که کمک می کند خانه همواره بدون بوی ماندگی و یا آشپزی بماند.

استفاده از خوشبو کننده های طبیعی برای سلامتی مفید است.
پنجره ها را باز کنید در صورتی که تمام در و پنجره ها را بسته نگه دارید هیچ وقت بوی تمیزی را در خانه احساس نخواهید کرد. در طول روز چند ساعتی پنجره ها را باز نگه دارید تا هوا در سراسر خانه جریان پیدا کند. از عصاره های طبیعی استفاده کنید
روغن های گیاهی بسیاری وجود دارند که اثرات منفی مواد شیمیایی را به همراه خود نمی آورند. با استفاده از آن ها خانه را خوشبو کنید. مناطق جذب بو را به خوبی تمیز کنید مناطقی از خانه مانند سینک ظرفشویی همواره می تواند محل مناسبی برای جذب بوهای نامطبوع باشد، این مناطق را به خوبی شستشو دهید و یا با استفاده از شوینده های معطر این مناطق را به خوبی خوشبو کنید. بهتر است این مناطق را همیشه عاری از زباله نگه دارید و یا با شستن به کمک کمی سرکه بوی نامطبوع زباله ها را از بین ببرید. از ادویه جات استفاده کنید برخی از ادویه جات مانند دارچین، میخک و . . . با یک حرارت کم یا خیس شدن تا مدت زیادی عطر خوشایندی از خود متصاعد می کنند. از این ادویه جات پای گلدان ها یا دریک ظرف آب بریزید تا هوای خانه معطر شود. درون یک پوست پرتقال کمی میخک بریزید و آن را در ماکرو فر کمی حرارت دهید، سپس در هوای منزل قرار دهید تا عطرش تمام خانه را پر کند. بیشتر خوشبو کننده های طبیعی جایگزین مناسبی برای مواد پر خطر شیمیایی هستند.