دکتر سلامت

با من همیشه سالم باش

نشانه های اختلالات روانی ناشی از استرس و فشارهای روانی را باید به دقت شناسایی کرد. این نشانه ها می توانند شامل احساس اضطراب، تنش عضلانی، تپش قلب، تنگی نفس و سردرگمی باشند. برای مقابله با این حملات پانیک، روانشناسان راهکارهایی را پیشنهاد می کنند که در آرام سازی ذهن و کنترل علائم جسمانی مؤثر هستند. از جمله این روش ها می توان به تکنیک های آرام سازی عمیق، ورزش منظم، مدیتیشن و مشاوره تخصصی اشاره کرد. به کارگیری این تمرینات و راهبردها می تواند به بهبود سلامت روان و مدیریت فشارهای روحی-روانی کمک شایانی نماید.

5 راه آسان برای جلوگیری از حملات استرسی

حملات استرسی ممکن است تجربه ای ترسناک و غیرعادی برای کسانی باشد که برای اولین بار با این مشکل مواجه می شوند. علل این حملات مشخص نیست و می تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود، اما به طور کلی به خوبی شناخته شده نیستند. با این حال، این حملات می توانند باعث از دست دادن کنترل کامل شوند که این امر همانند یک رویداد ویرانگر است.

خوب است که بدانیم، هر یک از ما در هر زمانی ممکن است به این حملات دچار شویم. نباید در مقابل این حملات احساس ضعف و ترس از خود نشان دهیم که این حملات به اندازه کافی قدرتمند و غیرقابل پیش بینی هستند و احساس ضعف نیز می تواند باعث صدمات بیشتر شود. مهمترین علت نیز می تواند این باشد که اگر شما برای اولین بار با این حملات مواجهه می شوید، برای دیگران این حملات از عادی ترین اتفاق ها محسوب می شود.

اگر شما با این حملات مواجهه شدید توصیه می شود به پزشک خود مراجعه و با وی به مشورت بپردازید. در عین حال این مهم است که درک کنیم که زمانی که یک مشاور یا پزشکی به شما برخی استراتژی های مقابله با این حملات را ارائه می دهند، شما باید علاوه بر استراتژی های روان شناستان، خودتان نیز در جهت بهبودی این حملات تمام سعی خود را به مرحله اجرا برسانید تا بتوانید این حملات را از ریشه قطع کنید.

حملات استرسی

توصیه هایی برای جلوگیری از حملات استرسی

با تغییرات ساده و روش های مؤثر حملات استرسی را دفع کنید

در ادامه این بخش از نمناک قصد داریم به شما 5 را ساده برای جلوگیری از حملات قلبی را معرفی کنیم که می توانند در درمان این حملات به شما کمک کنند و بسیار مؤثر واقع شوند.

1.مرحله اول:درک کنید که از حملات استرسی رنج می برید.

اولین گام که احتمالا مهم ترین گام می باشد عبارتند از :زمانی که از یک بیماری یا وضعیت رنج می بریم، ضروری است که آن را درک کنیم و بدانیم که چه چیزی منجر به آن شده است.

به این درک برسید که این تنها یک حمله است و مهم نیست که چقدر ممکن است که ترسناک و خطرناک باشد. مهم این است که درک کنید این حملات شما را نخواهند کشت.

حملات استرسی معمولا یک مشکل رایج است که اغلب به دلیل ترشح آدرنالین در خون ایجاد می شوند. در مجموع این شرایط توسط ترس های زیاد ایجاد می شوند. اکثر اوقات این ترس ها بی مورد و بی دلیل هستند که ما خودمان به خودمان تلقین می کنیم که در آخر نمی دانیم آنها را چگونه کنترل کنیم و یا اصلا منشاء آن را نمی توانیم پیدا کنیم.

جالب است که بدانید اضطراب و استرس بخشی از سیستم غریزی ما هستند و برای رهاندن ما از شرایط خطرناک طراحی شده اند که در زمان های گذشته این واکنش باعث فرار کردن انسان ها از دست دشمنانشان می شد تا جان سالم به در ببرند. اما در زندگی امروزه ما به نحوی می توان گفت که باعث ایجاد عوارض زیادی می شود و عواقبی دردناک را در پی دارد.

2. تشخیص علائم:

حملات استرسی همانند یک انفجار بزرگ هستند. برای مثال ماریا یک خانم 42 ساله است که یک کار خوب، 3 فرزند، همسر و شخصی که او عهده مراقبت از آن را برعهده گرفته است.

از بعد خارجی ممکن است که تنها مشکلات ماریا مسئولیت های متعدد و زیاد اوست. خارج از بعد زندگی، همیشه زندگی او این گونه باقی نمانده است و او اینک دچار حملات استرسی قرار گرفته است.

گاهی اوقات این مشکلات می توانند قبل از ترک محیط کارش یا بحث هایی که با اعضای خانواده اش دارد اتفاق بیفتد.

فوت پدرش که در روحیه اش بسیار اثر داشت و باعث حملات احساسی، عاطفی و استرسی در او شد.

اما یک ماه پیش، حیوان خانگی آن در گذشت و او باز هم آن حملات را احساس کرد.

حملات استرسی
نشانه های حملات استرسی در بدن

همانطور که می بینید به دلایل مختلفی این مسائل برای او اتفاق افتادند و علائمی در او ایجاد شد که از مهم ترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • تاکی کاردی (Tachycardia)
  • افکار منفی
  • احساس غرق شدن یا ایست قلبی
  • به سختی نفس کشیدن
  • شکم درد
  • سرگیجه
  • تعریق

3. نفس کشیدن:

کنترل نفس کشیدن در این وضعیت از ضروری ترین عوامل محسوب می شود. در زمانی که احساس کردید دچار حملات استرسی شده اید باید بتوانید فورا طرز نفس کشیدنتان را تصحیح نمایید و نفس های عمیقی بکشید تا ضربان قلبتان همچنان ادامه داشته باشند. اگر شما احساس کردید که علائم حملات استرسی را دارید، یک فضایی پر از آرامش را بیابید و اگر احساس خفگی به شما دست داد؛ مثلا ژاکت خود را در بیاورید یا دکمه های لباستان را باز کنید و سپس بر روی زمین بنشینید و به مدت 5 ثانیه نفس بکشید و به مدت 7 ثانیه آن را حبس کنید. این الگو را طی 5 دقیقه تکرار نمایید.

4. جلوگیری از افکار منفی:

افکار منفی می توانند ما را همانند یک موج در طوله حملات استرسی وحشت زده کنند. افکار منفی به نحوی مانند این هستند که شما درب ورودی ذهنتان را باز کرده اید و رعد و برق های پیاپی به سمت شما می آیند.

یاد بگیرید که در مقابل افکار منفی قدرت داشته باشید و ایستادگی در برابر آنها را یاد بگیرید تا در مقابل آنها کم نیاورید که تنها به تجسم ذهنی شما بستگی دارد که باید تمرکز بر روی کلمه یا واژه ایی یا فضایی که به شما آرامش می دهند داشته باشید.

افکار منفی را همانند شمع هایی که در حال سوختن است تجسم کنید. سپس نفس خود را جمع کنید و با قدرت آنها را خاموش کنید تا هیچ کدام آنها روشن نمانند.

این تکنیک به شما این امکان را می دهد که بتوانید این احساسات را کاهش داده و از بین ببرید.

5. از کلمات کلیدی که منجر به آرام شدن شما می شوند استفاده کنید.

مطمئنا برخی کلمات و اشخاصی هستند که زمانی که شما به آنها فکر می کنید باعث آرامش شما می شوند، می توانند در ایجاد احوالات خوب مؤثر واقع شوند. این کلمات می توانند یکی از بهترین گزینه ها برای رهایی از حملات استرسی باشند. در ادامه با برخی از این جملات آشنا خواهید شد؛

  • "همه چیز خوب است و باید آرام شوم و ذهن من در تعادل است"
  • "هرچیزی که باید اتفاق می افتد، اتفاق افتاده و من هم در امنیت هستم و هیچ خطری من رو تهدید نمی کنه"
  • "بایست و همه چیز رو کنترل کن و باید همین الان آروم بشی"
  • "هیچ اتفاقی برای من نمی افته. من در امنیت هستم و فقط به نفس کشیدن عمیق نیازمندم و باید به خودم اعتماد کنم"

استراتژی هایی که در این مقاله به شما معرفی کردیم به نظر ممکن است که آسان باشند ولی می توانند به قدری مؤثر واقع شوند که شما را دگرگون سازند.

بیوگرافی
با من همیشه سالم باش
آرشیو موضوعی