کلمات کلیدی برای عنوان جدید: دروغ کوچک، واکنش بزرگ، مغز
محمد ۲ ماه پیشهمانطور که می دانیم، دروغ گفتن و ایجاد تغییرات در مغز امری ثابت شده است. با این حال، آگاهی از آنکه با هر بار گفتن یک دروغ کوچک چه پیامدهایی در مغز انسان رخ می دهد، بسیار جالب و قابل توجه خواهد بود. تحقیقات علمی نشان می دهند که گفتن دروغ، به تدریج موجب بروز تغییرات قابل توجهی در ساختار و عملکرد مغز انسان می گردد. این پدیده از دیدگاه علوم شناختی و روانشناسی، حائز اهمیت فراوانی است و مستلزم بررسی و مطالعه دقیق تر می باشد.
کوچک دروغ و آمادگی مغز برای گفتن دروغ های بعدی
دروغ و مغز رابطه ای نزدیک با یکدیگر دارند چنانچه یکی از واکنش های سریع مغز با گفتن دروغ ایجاد می شود و به همین روش زنجیر وار دروغگویی ادامه پیدا می کند. مطالعات جدید نتایج جالبی را ثابت کرده است که نقش دروغی کوچک را در ایجاد و خلق دروغ های بعدی نشان می دهد. این مطالعات نشان می دهند که حتی دروغ های کوچک و ناچیز می توانند زمینه ساز دروغ های بزرگتر و پیچیده تری در آینده باشند. همچنین، مغز انسان به طور ناخودآگاه آماده و مستعد گفتن دروغ های بعدی می شود پس از گفتن دروغ های کوچک. این موضوع اهمیت توجه به حتی دروغ های کوچک را نشان می دهد زیرا می توانند تاثیرات قابل توجهی بر رفتار آینده داشته باشند.
تاثیر دروغ کوچک در مغز
محققان کالج لندن در این مطالعه از 80 داوطلب خواسته بودند که در یک بازی برای بررسی میزان صداقت آنها شرکت کنند.به گزارش روزنامه ایندیپندنت،اسکن های مغزی از این داوطلبان نشان داد که هنگام بیان اولین دروغ، یک واکنش احساسی قوی در ذهن افراد ایجاد می شود، اما این واکنش به مرور زمان و با ادامه دروغگویی آنها کاهش می یابد.
تاثیردروغ و واکنش مغز
براساس این پژوهش، شرکت کنندگان که در ابتدا دروغ های نسبتا کوچکی می گفتند، به تدریج با عادت کردن به دروغگویی به سایرین برای تحقق منافع خود، غیر قابل اعتماد تر شدند.
به گفته محققان، این مطالعه که در مجله Nature Neuroscience منتشر شد، هشداری برای مردم است که به حقیقت پایبیند باشند زیرا در غیر این صورت پیامدهای جدی به دنبال دارد.
در جریان این بررسی، افراد ابتدا دروغ های کوچک می گفتند اما این دروغ ها به تدریج در طول بازی بزرگ تر و بیشتر شدند. بر این اساس، محققان با کنترل مغز این افراد توسط اسکنر ام.آر.آی، متوجه شدند که یک منطقه از مغز به نام آمیگدال که با احساسات در ارتباط است، ابتدا نسبت به دروغ به شدت واکنش نشان داد اما این تاثیر به مرور زمان کاهش یافت. کاهش عمده واکنش آمیگدال به دروغگویی فرد، به طور خاص دروغگویی های بزرگتر را در پی داشت.
محققان می گویند، زمانی که برای اهداف شخصی دروغ می گوییم، آمیگدال در مغز ما احساس منفی تولید می کند که دروغگویی ما را در آن مورد خاص محدود می کند؛ اما این واکنش با ادامه دروغگویی کم رنگ می شود و هر چه این واکنش کم رنگ تر شود، دروغ بزرگتر و حتی جدی تر شود.