دکتر سلامت

با من همیشه سالم باش

چرت زدن به طور معمول برای بهبود عملکرد ذهنی و تقویت حافظه مفید است. با این حال، چرت زدن در برخی مواقع و شرایط خاص می‌تواند عواقب منفی داشته باشد و سلامت فرد را به خطر بیندازد. مدت زمان چرت زدن، زمان آن در طول روز، و شرایط فردی هر فرد از جمله عوامل تعیین‌کننده در مفید یا مضر بودن چرت زدن هستند. بنابراین، لازم است که افراد با توجه به شرایط خود، میزان و زمان چرت زدن را مدیریت کنند تا از مزایای آن بهره ببرند و از جنبه‌های مخاطره‌آمیز آن اجتناب نمایند.

مواقعی که چرت زدن توصیه نمی شود

چرت زدن می تواند باعث بهبود عملکرد ذهنی شما شود. این عمل می تواند کارکردهای اجرایی را ارتقا دهد، باعث کنترل ذهن، حافظه، توجه و تمرکز گردد. با این حال، بسیار مهم است که به زمان چرت زدن هم دقت داشته باشید، زیرا اگر در انتخاب زمان اشتباه کنید، دچار مشکل خواهید شد. موارد مهمی که در این زمینه از بهداشت و سلامت برای شما بیان می کنیم، اشتباهاتی هستند که نباید هنگام چرت زدن، آنها را مرتکب شوید. با رعایت این نکات، می توانید از مزایای چرت زدن به طور موثرتری بهره مند شوید.

چرت زدن نزدیکِ زمان خواب

شاید بخواهید که در ساعات آخر روز چرت بزنید؛ اما هر چقدر هم که خسته هستید صبر کنید تا ساعت خواب شما فرا برسد، چرا که این کار باعث می شود نتوانید خواب شبانه با کیفیتی داشته باشید.

خمیازه

چرت خیلی طولانی

شما وقتی که می خوابید؛ چرخه های مختلفی را طی می کنید. اگر بیشتر از 20 الی 30 دقیقه چرت بزنید، یعنی وارد خواب عمیق می شوید و سخت از خواب بیدار خواهید شد. از طرفی اگر خیلی طولانی‌ چرت بزنید؛ کسل می شوید.

جایگزین چرت به جای خواب منظم

خیلی از افراد در طول روز چندین بار چرت می زنند و شب ها خواب کافی ندارند و فکر می‌ کنند که این چرت های طولانی مدت در طول روز جایگزین خواب شب است؛ اما اشتباه می کنند.

نداشتن محیط مناسب

اگر می خواهید که در طول روز چرت بزنید، حتما باید محیط را آرام نگه دارید. هرگونه آشفتگی و سر و صدا در محیط باعث می شود که چرت مناسبی نداشته باشد و خستگی‌ تان از بین نرود.

تنظیم نکردن آلارم

همه ما کار های مهمی داریم که باید در طول روز به انجام آنها فکر کنیم. گاهی اوقات چرت زدن های طولانی باعث می‌ شود که به قرار نرسیم؛ اما به طور کلی بهتر است که آلارم تنظیم کنید تا بتوانید با خیال راحت بخوابید.

هشدار

نداشتن برنامه ریزی منظم

خیلی از افراد می توانند به صورت رندوم در طول روز انتخاب کنند که چه زمانی چرت بزنند؛ اما از آنجایی که ما انسان ها بنده عادت هستیم؛ بهتر است که یک برنامه منظم و ثابت برای چرت زدن داشته باشیم تا ذهنمان عادت کند.

چرت زدن بعد از یک وعده غذایی سنگین

همه ما بعد از خوردن یک وعده غذایی سنگین احساس خواب آلودگی داریم؛ اما انجام این کار باعث رفلاکس اسید معده می شود و مشکلات گوارشی را به وجود می آورد.

چرت زدن هنگام بی خوابی

بعضی از افراد به بی خوابی یا یک نوع اختلال خواب دچار هستند که باعث می شود شب ها بد بخوابند. در چنین حالتی چرت زدن راهکار ایده آلی نیست و حتی اوضاع را بدتر م یکند و خواب شبانه را کمتر از حالت طبیعی خواهد کرد.

چرت زدن بعد از مصرف کافئین

بعضی از افراد فکر می‌ کنند که اگر قبل از چرت، کافئین مصرف کنند، احساس سرحالی بیشتری خواهند داشت؛ اما در واقع مصرف کافئین قبل از چرت زدن تاثیری در سرحال بودن شما ندارد و از طرفی ممکن است خواب شبانه تان را به هم بریزد؛ پس اصلا راهکار مناسبی نخواهد بود.

بیوگرافی
با من همیشه سالم باش
آرشیو موضوعی