جوشهای چرکی در ناحیه کف سر و پشت گردن به دلایل متعددی ایجاد میشوند که میتوان با استفاده از درمانهای طبیعی و گیاهی، آنها را بهبود بخشید. افرادی که از این مشکل پوستی رنج میبرند، میتوانند با اتخاذ روشهای درمانی مناسب و استفاده از مواد دارویی گیاهی، به صورت موثر این جوشها را کنترل و درمان کنند. اقدامات درمانی طبیعی و گیاهی، راهکارهای امن و کمعارضهای هستند که میتوانند به بهبود وضعیت پوستی و رفع این مشکلات منجر شوند.
درمان های خانگی برای از بین بردن جوش های چرکی سر و گردن
جوش های چرکی سر و گردن یکی از مشکلات شایع پوستی هستند که بسیاری از افراد با آن مواجه می شوند، به ویژه در زمان های گرم سال. پوست دارای منافذی است که چربی و آلودگی را جذب می کند و در نهایت منجر به بروز جوش های چرکی می شود. این منافذ در پوست سر نیز وجود دارند و می توانند دردناک باشند. در این مقاله، راهکارهای خانگی مؤثر برای درمان و رفع جوش های چرکی سر و گردن را به شما معرفی می کنیم.
علت های به وجود آمدن جوش چرکی در پوست سر چیست؟
مواردی مثل تمیز نگه نداشتن پوست ، شستشوی ناکافی ، عادت های غلط در استفاده از مواد ، استفاده از آب آلوده ، مبتلا شدن به عفونت قارچی از سمت دیگران ، عفونت قارچی از سمت حیوانات ، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی مانند رنگ مو یا آلرژن ها و استفاده از شامپوهای نامناسب جزء علت های رایج جوش چرکی می باشد.
درمان های خانگی برای از بین جوش چرکی موجود در پوست سر
1. سرکه سیب
برای بسیاری از خانم ها سرکه سیب طعم بسیار خوبی دارد و می تواند مشکلاتی مثل کاهش وزن شدید را برطرف کند. استفاده از این ماده همچنین برای پوست و مو بسیار مناسب است . این ماده حاوی استیک اسید است و بقیه آن حاوی آب می باشد. سرکه سیب همچنین دارای خواص آنتی باکتریال و ضد قارچی است و همچنین می تواند آلودگی های پوست سر را از بین ببرد.
زمانی که در شستشوی سر خود وسواس داشته باشید، اسید مورد نیاز آن را از بین می برید که یک پوست سر سالم باید به اندازه متعادلی از این مواد اسیدی نیز داشته باشد و در نتیجه پوست سر خشک می شود و جوش های چرکی را از بین می برد و ph سر شما را متعادل می کند.
می توانید فقط از خود سرکه سیب استفاده کنید.
در این روش سرکه سیب را دو برابر آب با یکدیگر مخلوط کنید.
آن ها را هم بزنید و بعد از شستن سر با شامپو، آن را به پوست سر خود بزنید و 5 دقیقه به پوست سر خود آغشته کنید و بعد از 5 الی 10 دقیقه سر خود را با آب بشویید و این روش را یک یا دو بار در هفته انجام دهید تا مشکلات جوش چرکی شما برطرف شود.
سرکه سیب و روغن گریپ فروت
روغن گریپ فروت باعث تقویت پوست سر می شود و ترکیب آن با سرکه سیب ، یک درمان موثر برای جوش های چرکی است.
در این روش سرکه سیب را با آب به نسبت دو به یک ترکیب کنید و آن را گرم کنید و بعد با روغن گریپ فروت ترکیب کنید و سپس بعد از شستن سر با شامپو، آن را به پوست سر خود بزنید و بعد از 10 الی 15 دقیقه سر تان را با آب بشویید. این روش را نیز یک یا دوبار در هفته تکرار کنید.
سرکه سیب و برگ نعناع
نعناع خاصیت ضد میکروبی دارد و غده های چربی را کنترل می کند تا میزان چربی را از پوست سر پاک کند و ترکیب آن با سرکه سیب جوش های چرکی را درمان می کند.
در این روش باید 8 الی 10 عدد برگ نعناع ، 100 میلی لیتر سرکه سیب و 400 میلی لیتر آب جوش را آماده کنید و آن را 4 تا 5 ساعت در یک شیشه در بسته نگه دارید و در یک قوطی اسپری بریزید وسه الی چهار بار در روز از این اسپری استفاده کنید و بعد از یک هفته شاهد از بین رفتن جوش ها خواهید بود .
2. جوش شیرین
جوش شیرین می تواند سفیدی موها را از بین ببرد و همچنین از پوست سر محافظت می کند و با موارد آسیب زا مبارزه خواهد کرد. پودر جوش شیرین سدیم هیدروکسید نامیده می شود و یک ماده جامد سفید است که رطوبت را به خود جذب می کند و سپس روغن اضافه را گرفته، سلول های مرده را از بین برده و جوش چرکی را از بین می برد .
استفاده از جوش شیرین به تنهایی
در این روش باید سر خود را با جوش شیرین بشویید ، به طوری که 2 تا 3 قاشق جوش شیرین را بسته به بلندی موهای خود با آب مخلوط کنید که آب باید سه برابر جوش شیرین باشد و سپس آن را مانند شامپو به سر بزنید و یک الی دو بار در هفته از این روش استفاده کنید.
جوش شیرین و شامپو
در این روش شامپو را با یک قاشق چای خوری جوش¬شیرین مخلوط کنید و مثل همیشه سر خود را با آن بشویید که با این کار جوش های چرکی شروع به خشک شدن و افتادن می کنند.
3. روغن درخت چای
روغن درخت جای نیز خواص ضد عفونی دارد و به پیشگیری از رشد قارچ و باکتری در پوست سر شما کمک می کند.
در این روش باید 2 تا 3 قطره روغن درخت چای را با شامپو ترکیب کنید و مانند همیشه سر خود را با آن بشویید که استفاده از این ترکیب دو تا سه بار در هفته به درمان جوش ها کمک می کند.
4. آب گوجه فرنگی
گوجه فرنگی به تعادل PH پوست سر کمک می کند و سالیسیک اسید آن نیز در از بین بردن جوش های چرکی نقش مهمی را ایفا می کنند.
در این روش 1 یا 2 عدد گوجه فرنگی را بپزید و بعد آب آن را بگیرید و سپس بعد از شستن سر با شامپو آن را به پوست سر خود بزنید و پنج دقیقه سرتان را با آن ماساژ دهید و بعد از 10 الی 15 دقیقه سر خود را یشویید و یک الی دو بار در هفته از این روش استفاده کنید.
5. سیر
سیر نیز حاوی سالیسیک¬اسید می باشد و درمان مناسبی برای جوش های چرکی است و همچنین حاوی انتی اکسیدان نیز هست که برای از بین بردن قارچ و ویروس نیز موثر است .
برای این روش 3 الی 4 حبه سیر تازه را خرد کنید و در آب جوش بریزید و سپس آب آن را از صافی رد کنید و 5 دقیقه روی پوست سر خود ماساژ دهید و بعد از آن سر را با شامپو بشویید و 1 الی 2 بار در هفته از آن استفاده کنید.
6. زنجبیل
زنجبیل حاوی 12 نوع آنتی اکسیدان فعال است و همچنین دارای ویتامین e می باشد. زنجبیل تازه با پیری پوست مبارزه می کند و از به وجود آمدن جوش چرکی در سر جلوگیری می کند و همچنین دارای خاصیت ضد التهابی می باشد که رشد مو را تحریک می کند.
در این روش 5 الی 6 تکه از زنجبیل تازه را با 300 میلی لیتر آب جوش ترکیب کنید و آب را از صافی رد کنید و 5 دقیقه روی پوست سر ماساژ دهید و سپس سر خود را با شامپو بشویید و 1 الی 2 بار در هفته از آن استفاده کنید.
7. تخم مرغ
تخم مرغ ها نیز حاوی مواد مغذی هستند و برای درمان مشکلات مو استفاده می شود. همچنین حاوی پروتئین کراتینه است که این پروتئین با اثرات مخرب محیطی مبارزه می کند و روغن اضافی پوست سر را می گیرد.
در این روش دو عدد زرده تخم مرغ را با دو قاشق چایخوری روغن کرچک مخلوط کنید و پوست سر را پنج دقیقه با آن ماساژ دهید و سپس 10 الی 15 دقیقه صبر کنید و سر خود را با شامپو بشویید.
این روش را 1 الی 2 بار در هفته انجام دهید.
8. آلوئه ورا
آلوئه ورا نیز حاوی ویتامین هایی مثل ب 1، ب 12، ب 3 و ب 2 است و در سلامت فولیکول های مو نقش مهمی دارد و همچنین سالیسیک اسید آن با جوش های چرکی مبارزه می کند.
در این روش باید مقدار کافی شامپو را با 1 قاشق چای خوری ژل آلوئه ورا ترکیب کنید و سر خود را با آن بشویید و این روش را 2 الی 3 بار در هفته انجام دهید.
9. لیمو
لیمو حاوی میزان بالایی ویتامین c است و اسید طبیعی آن خواص آنتی باکتریال دارد که برای از بین بردن اکنه و جوش استفاده می شود.
در این روش باید آب 2 تا 3 عدد لیمو را با شامپو ترکیب کنید و سر خود را با آن بشویید ، پنج دقیقه این ترکیب را روی سر ماساژ دهید و بعد از 10 الی 15 دقیقه سرتان را آب بکشید. 2 تا 3 بار در هفته این روش را تکرار کنید.
10. نمک دریا
نمک دریا می تواند هورمون های تحریک کننده مو را کاهش دهد و از اختلالات آن جلوگیری کند و همچنین روغن های اضاغی را از پوست سر می گیرد.
100 الی 150 گرم نمک دریا را در 4 لیتر آب بریزید و بعد از شستن سر با شامپو، آن را 5 دقیقه روی سر ماساژ دهید که استفاده از آن یک بار در هفته کافی است.
11. چریش
چریش نیز دارای خواص ضد قارچ و ضد باکتری است که تاثیر زیادی در شفابخشی دارد و استفاده از روغن آن برای پوست سر می تواند جوش ها را محو کند.
در این روش مقداری برگ چریش را در آب بجوشانید و بعد از سرد شدن این ترکیب، آن را به پوست سر بزنید و بعد از یک ساعت سرتان را با شامپو بشویید.
12. جوز و شیر
جوز دارای خواص ضد باکتری و ضد التهابی است و شیر نیز حاوی لاکتیک اسید است که ترکیب این دو با هم باعث از بین رفتن جوش های چرکی می شود و به پوست حساس سر کمک می کند و باعث آبرسانی به آن می شود.
در این روش یک چهارم قاشق چای خوری جوز را با چهار قاشق غذاخوری شیر ترکیب کنید و سپس آن را به پوست سر بزنید و بعد از 20 دفیقه سر خود را با آب گرم بشویید.
13. برگ نعناع
برگ نعناع نیز دارای خواص ضد باکتری، ضد التهاب و ضد عفونی است.
در این روش یک تکه کوچک از خیار را با نصف قاشق چای خوری عسل ترکیب کنید و همراه با برگ نعناع مخلوط کنید و آب آن ها را بگیرید و به سر خود بزنید و بعد از 10 الی 15 دقیقه سر تان را با آب خنک بشویید.
14. عسل و دارچین
دارچین دارای خواص ضد التهابی و ترکیب با آن با عسل باعث ایجاد خاصیت ضد میکروبی می شود که در از بین بردن جوش های چرکی نقش مهمی دارد.
در این روش باید 2 قاشق چای¬خوری از عسل را با 2 قاشق چای¬خوری از دارچین را با هم مخلوط کنید و این ماسک را به پوست سر بزنید و بعد از 30 دقیقه، سر خود را کامل با آب خنک بشویید.
سایر راهکارهای درمانی:
- آب کافی بنوشید تا سموم از بدن خارج شوند.
- مصرف غذا های فرآوری شده و سرخ کردنی را به حداقل برسانید.
- از میوه و سزیجات تازه استفاده کنید.
- حداقل 8 ساعت در شبانه روز بخوابید.
- بهداشت سر را رعایت کنید.
- از شامپوهایی استفاده کنید که حاوی روغن های ضروری و مواد ارگانیک هستند.
- هنگام مدل دادن به مو مراقب باشید و روتین مراقبتی از آن را رعایت کنید.
- از لمس کردن جوش های چرکی در این قسمت خودداری کنید.